Thursday, 16 April 2009

My customer's favourite dish

Haritu aku kena cater lagi oleh customer aku...dan untuk ke sekian kalinya..durang mengorder list makanan yg sama..aku ok ja..senang kerja..tp org rumah ni yg kemuakan sudah cium bau nasi daging tu..hehehehe...apa buli buat..oyo atey kan mari' sin.

Nasi Daging
xxxx
Ayam Goreng Berempah
xxxx
Dalca Daging
xxxx
Acar Timun
xxxx
Buah
xxxx
2 jenis kuih melayu
xxxx
Mini Tartlets
xxxx
Cordial & Air Kosong



Ini lah rupa Nasi Daging yg aku buat...actly aku tau ni dr kakak aku..pastu ada org order, so aku hantam ja buat...tau2 urg suka pula..heheheh..ada la aku improvise sikit2



Ini plak nda pernah nda abis klu org order..mimang langis ni..heheh..recipe ni aku antam2 juga..tau2 jadi kesukaan urg..hehehe (mcm angus ja rupa dia kan??tp sbnrnya tidak..cam hp aku yg buruk)


Ini acar biasala bah..acar mentah paling senang dalam dunia..klu kamu nda tau buat ni..FAILED la kamurang di dapur!!



Sedap kaaaaaaaaaaaaan??cuba kamu teka..aku buat ka atau order??hehehe


Jgn tanya mana pic makanan2 lain k..apa yg aku tunjuk itu ja kamu tinguk..hehehe..dgn list lauk dia atas tu aku charge rm15/pax...guess what?..dlm bnyk2 makanan tu..mini tartlets yg cost paling mahal..hmm..so sepa2 yg berminat mau order..contact aku d imhar_fmd@yahoo.co.uk..assalamualaikum semua!!

-ArnabGumuk-


13 comments:

PUTUBAMBU said...

ish..sedapnya..!!
terliur dah ni..

nampaknya aku mmg failed le di dapur.. acar yg senang tu pun tak tau nak buat..hehehe...

ArnabGumuk said...

hahahah...mustahil la buat acar mentah tu pun tak lepas..kuat bergurau la kak putu ni..hehehehe

Josh said...

Selalu Josh tak rasa masakan arnab tu, selagi tu lah Josh TANAK cakap ia sedap (walaupun nampak sedaaap sangat sampai air liur meleleh).. hahahah

Puteri yang Comot :P said...

Kecur air liur melihat segala macam dishes ni. Nampaknya time cuti sekolah sajalah saya dapat merasa masakan Encik Arnab ni ya. Huhu. Kalau import untuk kater di Kunak, boleh? ;-)

Beta bana lagi tu aku mule' Petagas :(

ArnabGumuk said...

josh - hehehehe...tak la sedap mana pon josh..sedap mata memandang je!!

puteri - laaaaaa matai pan teyo bana kow temban ta' kunak??semberen no kow mole'?

Khapeace Khalead said...

Sedapnyer :)

:: NbC :: said...

AG,

alamak i pun fail gak le, acar tu x reti buat le, hehe :-P

*haaaa, ni baru best, letak pics masakan sendiri, esok2 letak recipe sekali eh, recipe acar ke.. haha

ArnabGumuk said...

khapeace - makasih..klu dah tengok je pun sedap..apatah lagi makan...hehe

pinky - fail jugak ker??aiyoooooooo...apa jadi dgn wanita zaman sekarang ni..acar mentah pun takkan tak reti kot??mustahil..hhehehe

:: NbC :: said...

AG,

hehe, mustahil kan..
*mustahil le tatau buat - sambil tido pon leh buat, haha

ArnabGumuk said...

pinky - TAU TAK PE!!

Puteri yang Comot :P said...

Hikhik. Beta bana lagi aku mule'. Ngagad cuti skul daw. Kerjo ta' skul te' aku tu. Huhu. Amun cuti skul, baw no aku buli mule'.

**Ikutkan hati, besok gak mau balik KK.

mzn said...

AG mimang terer masak ni sebab aku merupakan salah sorang dari regular customer...booking ah buat b'day Nadhrah nnt...kali ni mmg sekali dgn Naufal...tu pun kalau nda outstation lagi.

p/s : yang blueberry tart dll tart tu sapa2 yang mau oder dari aku pun boleh...hehehe jan mara AG

ArnabGumuk said...

makde - makde pandai buat cheese tart??amazing!!hehehe..bah ksitau ja bila k..aku on ja!!