Saturday, 6 September 2008

6hb Ramadhan

Assalamualaikum...tidak sedar kan masa berlalu begitu pantas..ini masuk hari ke enam sudah puasa..tidak lama lagi masuk hari ke 15 pastu 30 pastu raya..pastu masuk bulan biasa..hmm..kalau ikut tanda-tanda kecil kiamat...masa berlalu begitu pantas tu adalah salah satu daripada tanda2nya...nauzubillah...harap-harap kita semua sempat mengumpul harta utk hari akhirat..insyaallah..

Ada pun niat post kali ni bukan la mau berceramah bah..sebenarnya mau share kitchen kelas aku last tuesday and wednesday..yg kelas on tuesday tu quite chaos jugakla..ya la durang pun budak2 baru belajar kan..what do u expect??..around 18dishes are served for only rm10..hehehehe breakeven pun nda kan??saja2 ja jual cuz food cost tu mmg uni yg tanggung..bah layan la pic2 tu klu kamu sudi..

Ni si vanessa..kontrol ayu ja tu kenon2 peace padahal lenguh sudah tangan dia tu buat 3 recipe butter cake dgn cara manual..heheheh..bila lagi mau sengsara kan??inilah masanya..

yg ni plak si...ntah lupa sudah aku nama dia..aku panggil dia hoi ja tu..ba sepa suruh pengeras nda mau dengar cakap..urg suruh pki name tag..tp balik2 alasan lupa..nah rasakan la kena panggil hoi!!hehehe..tp dia ni pun kontrol ayu juga..padahal kepanasan tu mengguring popia..

lihat la betapa sibuk durang mundar mandir mau ksi siap keja on time..aku cakap klu nda siap..no food for todays class..hehehe..

nah sibuk durang masak kan??hehehe..rasakan penangan 30pax..klu 1000pax cemanala tu aa??

inilah hasilnya..nda lah outstanding sngt..tp utk level drg ni im quite impressed jugak la..well done my students!!

ini menu pembuka selera..yg simple2 ja la..

in plak si epy..dia ni gila glamer skit la..heheh..drg ni grp kelas hari rabu..

mat,tini,rama n suriani...paling kiri tu yg paling nakal..


yg ni plak chen,wang n yang..drg ni intl student utk grp ni..bergulung2 jg la lidah aku speaking london sma drg..tp english drg pun lebih kurang aku jg.hhehehe..ok la bah!!

ini refill buffet utk kelas wednesday.harini budak2 tu organize sikit banding previous clas

setelah selesai masak..durang pun berehatla mcm jomo bai lupus ngembuak daging ..lati keno'..hahaha

ini plak hepi semcam ni bukan apa..dia nda sabar mau balik kampung beraya ni..time ni baru tiga hari posa..sudah canang yg dia dpt balik raya tahun ni..hehehe..jan mara aa suzi!!!

Nah begitula lebih kurang keadaan kitchen aku minggu ni..overall drg suma ni mmg bagus,dengar cakap dan faham arahan.proses mengajar pun jadi lebih mudah..utk minggu depan nda tau lagi la..tp yg pasti mmg sibuk tahap gaban..hari selasa ja ada 60pax reservation..pastu ada ura2 Datuk VC pun akan join skali..matila aku..trus buffet sungkai hari tu in conjunction with mooncake celebration..so ada upacara makan kek bulan sambil tinguk bulan jugak la..wednesday plak..le chateau kena fully book oleh Kelab Kebajikan SPE..90pax oooooo..aiyooooooo..satu ja harapan aku........utk semuanya berjalan dgn lancar..aminnnnnnnn..

bah jumpa lagi aa..semekom..babai!!!
-ArnabGumuk-



7 comments:

sweetie~ said...

halu arnabgumuk....sungguh cute skali arnab itu...wah guru memasak kamu ya....hebat2....buli la ajar sy masak ni....kekeke

Hairie-KL said...

wah..sibuk nya... ni mesti kurus le badan kan kan kan!

ArnabGumuk said...

sweetie~ - CAN BAH IF YOU..hehehe anyway thanx for dropping by..blog aku ni simple2 ja..


hairie-kl - harap2nya begitula..selesa sikit bergerak!!hehehehe

Anonymous said...

emmm..ya la tu...waah, diam2 ko ada kelas memasak ya...hehe

ArnabGumuk said...

iya bah..takan la mau di canang sana sini kan??..tp ko lagi la diam2 ja komen sini..nama pun nda da..hehehehehhe

gidong said...

Woii bila ko mau masak ni ? saya mau makan wo hehe

ArnabGumuk said...

hehehehe..mcm mana mau kasi makan ko klu ko sibuk menyanyi ja..abis lagu robbie williams kena kasi melayu..trus kalat lagi melayu sabah tu!!hehehehe!BRAVO BRAVO!!!!