Sunday, 14 September 2008

Sungkai Di Opis Gg

Sabtu 13 Ramadhan 1400 Aku dan geng keras plan sungkai di luar buat kali ke dua utk bulan ramadhan ni..destinasi pilihan 1Borneo lagi..hehehe..fav place si Mael..kebetulan Gg minta ksi kawan pi opisnya kerana dia mau buat filing..almaklumlah..si kwn terima jwtan baru la katakan..so bnykla fail2 baru harus di kemaskini...(opis Gg dekat sma 1Borneo bah)

Kami sungkai di opisnya dulu then bergegas ke 1borneo..satu yg nda bes pasal 1borneo ni ialah kami nda tau dmana suraunya..jd lepas sungkai kami solat d surau opis Gg tu barula kami pi soru..heheheh..acara kegemaran aku..

Klu sblm ni makan d manhattan Mael blanja, New York New York Gg yg blanja dan kali ni aku plak yg belanja..Restoran pilihan kali ni ialah...



Ini kali kedua aku ke sini..yg 1st time tu sma makde.



Aku order Nasi Goreng Tom Yam.Rasanya sedap jg la tp ndala smpi tahap outstanding.A- la aku kasi.(ampunla pic ni nda berapa terang)



Gg plak order Nasi Goreng Penang.Aku lupa tanya Gg time tu smada rasanya sedp atau nda.Tp aku agak2 mimang kena dgn citarasanya cuz licin juga plate tu..heheheh



Pastu aku ada order side dish Omellete Oyster..euww sngt menyedihkan..nda sedap pun..tp aku tpksa kasi habis cuz mahal harganya.Heran aku chefnya tu, takkan la dia nda cek apa commis dia buat kan?



Mael plak pilih utk makan makanan buffet..rm28 ja..selection of food tu nda la meriah..cumanya lagi banyak ko buli makan dgn harga tu berbanding order a la carte.



Last sekali Gg order Cendol Durian..dia suggest aku utk try cuz bilangnya sedap keno'.Sekali aku try..ulkh!! indah kabar dari rupa..mmg la nmpk cantik n kebetulan satu2nya pic yg paling clear aku snap,tp rasanya amat menyedihkan. Lebih sedih dari kerang telur tu..Sudahla manis mau mati,pastu ketara durian tu yg packet punya durian dan yg paling menyedihkan cendol tu bah..ada ka keras..mcm baru kuar dari esbok ja..kin panas..pastu harga??? RM 8.90..Tantu2 la aku pi tg aru sana makan..murah dan portion pun besar..

Masa kami tgh2 makan, colleauge si Gg muncul bersama suami tercinta dan anak perempuan tersayang dia..tp aku nda la plak mau snap durg kan..nanti heran plak durang..



Bukan yg ni aa..hehehe..Ini hostess drg utk malam tu..mula2 aku snap malu2 kucing kenon dia..tp stlh si arnabgumuk pujuk, last2 mau juga dia beris senyuman yg agak2 fake..heheheh


Lebih satu jam jugak kami d sana..pastu mcm besa la..pi round2 1borneo..Mael n Gg shopping sakan..aku plak lebih kepada window shopping ja..Nov nanti mau pi kl jugak kan..pastu Dec mau celebrate bday d Jakarta..so rasanya bagus lagi shopping sana la.

Balik dari 1Borneo kami singgah Sunny.Aku pi beli barang utk buat biskut raya.Hmm 2minggu sudah kita posa kan??cepat tul masa tu berlalu..

Okla Se'!!!Palap Kaam!! -ArnabGumuk-





9 comments:

mzn said...

wah3...patut pun kami sungkai rumah dia teda...itu cendol kalau beli yang cendol bawah pokok ble dapat lebih kurang 5-6 bungkus ohhh dengan harga di Penang Vilage :)

ArnabGumuk said...

itu la bah..kin panas kan makde?

Hairie Otai said...

meriah juga ya berbuka di 1borneo... tapi harganya itu mcm agak mahal kecuali buffet.. tue mmg murah.

Tapi mananya pic Gg n Mael?

ArnabGumuk said...

dorang nda mau kena publish pic durang..malu kenon!!hehehehehe

XiGorX said...

ya ya, aku nda peduli raya tahun ni akan ku serbu rumah mu, aku tau sudah kan rumah ko di mana..hahaha..aku bawa juga si gidong tu supaya ko nda berapa tekejut le keno...apa2 ja la..hehehehe....

ArnabGumuk said...

hahahahah..klu ko nda tau malu datang ja la..hehehehe

XiGorX said...

malu la plak..nda jadi la..tunggu raya tahun 2013...haha

ArnabGumuk said...

jan ko minta puji sana nda mau dtg aa..nanti aku jemput jr, ko n gidong..baru ada ko nda malu kali kan??kedot bana pan jomo idaan tu!!

gidong said...

Hmmm sebut2 nama urang ni apa hal ? jangan libatkan saya ok hehe