Friday, 12 December 2008

My Birthday Eve!!

2hb yg lepas genapla umur ku sekian sekian tahun..hehehe..so aku ada la buat sedikit makan2 di rumah..jemputan pun di kalangan adik beradik n sepupu sepapat yg kebetulan free masa tu..tiap2 tahun aku komplen benda yg sama klu aku bday..nda da yg berani masak untuk acara aku..huhuhu..macam la aku ni teror sngt memasak..ala kadar ja pun..

Masa pi beli kek di Starwberry Cake House Damai, cashier tu kasi diskaun arga kek tu. dia kesian kunun sama aku, bday boy, tapi pi beli kek sendiri..hehe..apa buli buat..nasib badan..tp kan, kek yg aku beli tu mmg santik oo..dan bukan setakat cantik..malah sangat sedap..aku nda tau la klu kamu selalu makan jenis kek ni..buat aku, ini la kali pertama aku makan Black Forest Cheese Cake!!..nah kamu tinguk pic2 kek ni aa..














Santik kan??kan???hehehe..mmg suka aku strawberry's punya cake decor..secret recipe n 5star hotel pun kalah..itu bagi pendapat aku la..pic di atas tu kek yg telah di putung..fresh cream, choc sponge, cheese with prunes n blueberry, choc sponge again dan di bawah sekali tu biscuits crust..nah..can u imagine rasanya??lembut..berlemak..masam..manis..n last skali sedikit efek crunchy dr crust tu..yummmy yummy!!


ini plak ikan bakar yg bapak aku beli..paling sedap in town la ni..utk visual yg lebih cantik dah professional sila lah ke blog si shah, entry Last nite in KK..klik ja tu..



yg ni plak..Linguini Pasta with Tuna Flakes



Beef Kebab with Gravy



Kesukaan ramai..Chicken Boxing lagi..huhuh..keboringan sudah aku makan ni.. malam tu nda aku jamah pun dish ni..



Popiah...filling dia shitake mushrooms, shredded carrot n generous amount of chicken meat..yum yum!!yg ni aku makan berabis..hehehe..aku yg masak aku juga yg ngeragas..hahaha!!

Acara berakhir ngam2 kul 12..pas makan2..acara kemas mengemas la pulak (paling aku malas la mengemas ni)..pastu..mmm ntah aku pun lupa sudah apa aku buat..yg pasti keesokan harinya tu aku sibuk pi tukar duit rupiah..pi gunting rambut n packing barang utk bercuti ke Jakarta..mmm..entry untuk tu nanti la aku buat aa..tunggu!!!!!! ciaow!!

-ArnabGumuk-


11 comments:

Hairie Otai said...

kek tu lawa ....

ArnabGumuk said...

hairie - lawa dan sedaaaaaaaaaap!!rugi ko nda merasa..hehehe

Khapeace Khalead said...

Nak skit :)

ArnabGumuk said...

khapeace - maaf la bro..sumer tu dah tinggal kenangan..sudah habis di lahap!!hehehe

budleee said...

wah popiah tu mcm menarik jer
sodap tuuu :D

Josh said...

fuyoo... banyaknyer makanan.
Lain kali datang KL boleh tak bawak sebijik kek tu??

Nak komplen. Mana gambar birthday boy???

ArnabGumuk said...

budd - yup aku setuju dgn ko..bukan stakat menarik..tp tertarik da bomb!!heheh..minta puji la pulak kan..tp honestly mmg my fav..pastu ko cicah lagi dgn sos cili lingham..yummy

josh - wah dah pandai demand plak ah chai ni..ingat senang ke nak bawak kek tu naik flight??nanti tak smpi kl, dah habis aku makan sorang2..hahaha..pic bday boy takde cuz serabai yg amat time tu..bukan untuk tatapan umum!!boleh??

Josh said...

Oo... bukan utk tatapan umum yer... Takpe, email kat Josh, for Josh's personal viewing. Bolehh? hahahaha

ArnabGumuk said...

josh - personal view??hmm tak boleh!!huhuhuh

mzn said...

Bzzzzttt...bzzzt...mau komen ni...mana gambar hadiah besday? macam nd di apreciate plak :(

ArnabGumuk said...

mzn - uina..optimis la bah skit makde..gila ka aku nda appreciate wallet gitu mahal..huhuh!!