Friday, 26 December 2008

Movie Kegemaran Ku

Di samping menyahut tag si khapeace tu, aku mmg mau share jugak sama kamu my fav movie. bila aku cakap fav tu, maksudnya movie tu aku buli tinguk lebih dr sekali dan mungkin aku akan tinguk sekali setiap tahun..hehehhe



Walaopon 3jam lama movie ni..sanggup juga aku tinguk balik2 dr mula sampaiiiiila habis..mmm 5kali sudah aku tinguk..heheh



'I see dead people' - Haley Joel Osment. To me this is the BEST Shyamalan's movie.



Yang ini besala, majoriti orang suka..paling best tinguk di panggung, dgn screen besar n sound sistem meletop.



'..a wicked twist of an ending..' -Rolling Stone-
3kali sudah aku tinguk ni.Memang best!!



Buat pasangan kekasih atau suami isteri, aku amat sarankan kamu utk tinguk movie ni. Mudah di fahami dan bagi pengajaran yang sngt bagus dlm perhubungan.Percayalah kamu nda kan nyesal punya..Pi tinguk k!!




Filem melayu yg paling membanggakan menurut aku..banyak btul isu2 sensitif yg di sentuh dgn telus dan berkesan!! (i cant wait to watch Muallaf!!)



Meryl Streep sini paling best..pastu watak Emily Blunt sukar utk dilupakan (kesian dia break up sudah sma si Michael Bubble)



Paling mengejutkan aku storyline movie ni...mmg berbaur bollywood la, tp aku sendiri nda sangka dgn barisan pelakon ni, buli buat aku pecah rekod nangis berabis dlm panggung huhuhu (mungkin time tu aku dlm era too emotional kali)..amazing!!




Nah!sepa cakap urg gumuk nda buli kung fu aa??bangga btul aku sma si Po..heheh..nda puas tinguk movie ni eh.



Definitely bukan pasal Christian Bale la yg soranya pandai over2 serak bila pakai topeng..tp pasal lakunan mendiang Heath Ledger sini yg paling brutal..penjaat paling jahat aku pernah tinguk dlm dunia ni..best best.mau tinguk lagi balik ni.

Ingin ku tag blogger2 yg lain..mangsa seterusnya ialah :-

- PINKY
- JOSH
- DR.SHAH
- MAKDE
- MESH (ko musti sahut ni mesh, jan ko cari alasan sana!)
- PUTERA RIZAL
- TOMPOK
- WAHAZA
- ORANG RAWA

last but not least,

- PUAN KIM APIS

Ada masa free n nda tau mau post apa di blog, kamu buat la k..no rush..just take ur time!


-ArnabGumuk-

22 comments:

Khapeace Khalead said...

hahaha, baru sahut yek .selamat tahun baru ba

ArnabGumuk said...

khapeace - a'ah!!selamat tahun baru kembali!!

Josh said...

Erm... Josh LANGSUNG x tengok movie. Camner nak jawab tag???

ArnabGumuk said...

josh - WHAT???ko biar betul?Bukan ko selalu join pi tengok wayang reramai ker??mm..tak nak jawab tak pe la..

maxqcorp said...

hello bro.
tertengok post kat sini.
ko pon kena tag gak?
haha..
khapeace ni betol la..

salam kenal

kami said...

ha! kena gak dari khafiz.. nanti kita pakat kenakan lak dia

wahaza extra said...

NabGu,
Nanti aku buat special entry pasal ini; dah plan lama dah nak buat tag mcm ni... tq2

ArnabGumuk said...

wahaza - take ur time bro!!

XiGorX said...

erksss...sa pun bukan kaki movie ni...emmm., sip la ko bilang 'no rush'..so I'm gonna take my sweetest time la...wait la kio..sa buat juga ni nanti..hehehe

ArnabGumuk said...

xigorx - ok bah kalau ko!!

wahaza extra said...

NabGum, dah buat tag dah!

Atui Dtabasan said...

Salam IMhaR....... hehehehe
beta bana nya seketemu, ian abar no?????
S Dean lagi la beta. kilul N najir kok joe ruun aku sebanga ta lente Shillal Mail..

ba gut bai bara jomo poteah

sekan Keningau

ArnabGumuk said...

maxqcorp - aah..ko tau la budak tu suka mengetag orang..hehehe

kami - jom kita semua tag dia habis2.kalau dia tak sahut memang la dia .....

wahaza - ko la kwn aku paling sporting n yg pertama sahut tag aku ni..TQ TQ

Atui - wsalam!!!wuuu huu!!kow tu aa..nginey taat no oran ku bana mitu??beranti jo!!!ae resia te' ae..pasal ae no aku makai oron ali mitu..alalala..ko tu aa..teropot akal!!! tapi sien kow tu aa??nginey nya ruun iyen2 ta' blog no??pandey bana ko betapuk ko?? bah rajin2 no kow ngenda' blog ku tu aa..kole' pan aku sin dekiit!!hahaha..palap kow nak!

:: NbC :: said...

alamak, mmg nak jwb tag ni, tp i geng Josh gak, jenis x tengok movie, panggung wayang tu pon x pernah jejak seumur idup ni...

nanti i tgk dulu baru buat tag ni ok... ;-)

ArnabGumuk said...

pinky - ok sis!!at least ko cuba jugak nak buat kan??aku respect ko sis!!

Atui Dtabasan said...

salam.
hahahahahahahah teropot akal kekeke
ngo aku ngrati nya buli co ol oron bana

yan pan palap jo kaw ahh

aku dinakan lang keningau te

ArnabGumuk said...

atui - sien denakan ku lang keningau aa??payah bana aku kan ngentom..hmm bah sien2 je la..asal jo kau bahagia!!hehehe

Atui Dtabasan said...

salam ta'un bau...
songom tu pinggo ko.. niman sialkah? hehehe dong nya niman hahahahaha
aku mole teguli tu betiu ngndedeh anak bua ku bei cuti ta mitu.........
Sani soon engo no betiu aaa kalai ku ta tenom tapi nya kereso sebanga ko eiou ky selalu pan aku ketemu
ba dinakan sembeen ko kawin heheheh
e e jo la

ArnabGumuk said...

astagaaaaaaaaa!!sien tu aa?bara' ku ky..hmm ko' pedi atey pan jomo alimunan tu tau!!kawin??ari2 pan kawin..nikah jo nya' lagi..sien kow tu??jomo teguli lagi ae..hmmmmm..anak sieennnn no kow tu aa!

Atui Dtabasan said...

hahahahahahaha.........selamat taun bau
ja lagi beta

Sankai said...

interesting choices of movies :)


Cheers,

ArnabGumuk said...

Sankai - TQ TQ..dr pilihan movie ni kita secara kasar buli agak sudah serba sedikit personaliti seseorang itu..hehe