Friday, 19 December 2008

My luxurious vacation ever!!

Mungkin segelintir dr kamu tau aku pi bercuti di Jakarta awal bulan ni kan??Kenapa aku cakap luxurious?? bah kamurang tinguk la pic2 yg di bawah aa..oh ya..sebelum tu aku mau cakap yg pic2 yg aku snap aritu nda la banyak mana..espcly pic2 tmpt shopping nda da..kesiokan shopping sudah kan..telupa mau snap tmpt2 yg kami pi hehehehe

Mula2 tu aku kebingungan jugak pic mana yg patut aku tayang dulu (iyala, aku ni bukan blogger veteran...baru2 ja berjinak2 kan)..so akhirnya aku putuskan utk post dulu pic2 kami n bebrapa kwsn yg kami sempat snap..entry seterusnya plak barula pasal makanan..bah..buat2 enjoy ja la kamu tinguk pic2 kami ni aa..hehehehe


Kuda ku lari gagah berani!!hehehe..di tgh kota jakarta..



Sayang kan air pancuran ni nda idup...klu idup mesti cantik ni..masih lagi di tgh kota jakarta



yg pic di atas tu urg tgh menunggu naik bas..lain bus stop durang kan??trus pak polisi trafik n tanter yg menjual brg runcit tepi jalan..



Nah ini baru la..klu d sini butik dia ja ada kan??sekali di Jakarta, satu bangunan bah!!hehe (menurut supir kami, Graha tu maksudnya Bangunan)


Dalam perjalanan ke bandung..nda berapa bnyak yg aku snap (bukan apa, tidurrrrrrr ja kerja ku..yg sadis berdengkur lagi tu..hahaha..no komen ja supir tu)



Lain kan ni pokok..nda tau la klu kamu selalu nampak..tp mmg ganjil aku rasa..kurusss ja batang dia..tiba2 puff rimbun di atas..hmm


Alala..smpi Bandung juga bah giant ni..hebat!!



Pintu masuk Hotel Grand Serela Bandung.Siok di bandung ni..cuacanya dingin!!! (sila abaikan perut yg boroi itu..heheheh)

ini la bilik yg di hadiahkan (durang yg bayar arga ni bilik) untuk aku sempena harijadi aku aritu..buat mael n gg..makasih daun keladi ya..lain kali travel sponsor lagi bilik ku ya


Mangga Dua Jakarta..banyaaaaaaaaaaaaak btul kedai sini smpi nda tau mau beli apa..tp kan..once ko sudah shopping di bandung aa..trus nda da mood ko mau shopping di jakarta lagi..beza bah arga dia...beza btul!!

Stay d Millenium Club Floor bah!!bilik dia mmg memuaskan dan view pun mmg menggerunkan cuz di 'Lantai 14'..huhuh..harga bilik hanya rp450,000..dlm rm140 with bfast for two ..buli pilih mau bfast di vip lounge or coffee house..dan mcm2 lg la kelebihan klu stay di bilik 'Lantai 14 & 15'..mmg best hotel ni!!


Mbak ini la yg bertanggung jawab mengupgrade kan bilik kami ke Millenium Club..hehehe..makasih mbak susi!!


Suka aku mural di lobby hotel ni..tp xmas tree dia ni ..kecil la bah klu di bandingkan dgn ke gah an hotel ni..


inilah dua geng keras aku dr sekolah lagi..posing2 di lobby..nampak kan lukisan2 di belakang tu? cantik2 tu lukisan dia..tp kami nda buli snap la..klu nda silap hasil jualan painting tu utk kebajikan..



Hotel Millennium Sirih Jakarta

Sebelum berangkat balik ke airport, sempat lagi la snap2 depan hotel sbg tanda ingatan..



Airport



Uina!!Ada kulintangan jugak kan sini??hehehe..camana la muzik durang main ni aa..



Kamar Kecil??heheheh kiut btul aku rasa..ada ka kamar kecil..heheh

Business Class Lounge di airport..kami bayar kira2 rm15 ja utk masuk tmpt ni..sngt berbaloi..free utk berinternet...quite variety food in the buffet line..ada smoking area..n paling best..free flow COLA dlm botol (juga beberapa jenis minuman lain termasuk arak)..hehehe..feveret kan??tu la lemok bana!!!


Nah itu ja la..FYI..time kami dsana, makan di hoteelllllll ja kerja kami..bah murah arganya, cemana juga??hehe..manada mau carik makan yg tepi jalan punya..pastu bukan mau naik bas..naik teksi manjang..klu kami nda makan di hotel..kami akan makan d restauran berhawa dingin..kelassss..tu la aku cakap luxurious!!begaya kenon mcm urg kaya..padahal balik kk..naik kancil ja..LOL!!!..bah dun expect too much la untuk entry makanan lepas ni..pic ala kadar ja cuz selalu kami makan time kelaparan..so nda sempat mau snap bnyk2!!hahaha..DUUUUUUUU

-ArnabGumuk-

14 comments:

Sankai said...

just browsing through.
hmm.. interesting post.
did any shopping?


Cheers,

Josh said...

Pheewwwiittttttttt! (sekali lagi...)

Anonymous said...

Bro..nice place to go rite?Sudah ada cadangan mau pigi Jakarta by Mac next year.Hotel apa tempat akmu tinggal di Jakarta tu?Naik AirAsia or MAS gi Jakarta?

ArnabGumuk said...

sankai - obviously u jus browse my blog, cuz if u do read my entry u wouldnt ask that question..hehehe..yes i did bro!!lots lots of shopping escply in Bandung..thank u for browsing my blog!!keep on browsing yah!!

josh - ngorat saper tu josh?? (sekali lagi..) mbak susi ker??

teda nama - Millenium Sireh Jakarta..Kalau di Bandung, Grand Serela..di sana ko di kelilingi factory outlet..jalan kaki ja bro..kepuasan ko!!Naik Air Asia la bah..naik MAS nda la aku sanggup!!huhu

orangrawa said...

AG...aku pun akan ke JKT april ni...best la hotel kat JKT tu...apa nama?

ArnabGumuk said...

orangrawa - laaaa ko ni pun mcm sankai jugak..tak baca entry..main tengok pic je..hehehe..klu ko tengok btul2 pic tu kan ada nama dia..pic yg ada tiga jejaka ensom posing depan signboard nama hotel tu lagi..Millenium Sirih Jakarta..tp mmg best la jakarta ni..mcm nak tinggal sana la pulak!!huhuhu

ArnabGumuk said...

oops!!rupanya pic tu amat blur..patut la org asyik tanya..huhuh..jap aku edit entry aa..

Khapeace Khalead said...

Seronoknya dia

ArnabGumuk said...

khapeace - mesti mesti...huhuhuhu

mzn said...

Lain kali pi Jakarta bawa mbak susi pi sini terus...mau kasi jadi amah aku kekekeke...

ArnabGumuk said...

mzn - haduh-haduh bu mzn, mana mungkin donk mbak susi mau turutin saya ke malaysia, lagian dia sudah menikah, sudah punya anak dua donk.gaji nya juga udah agak lumayan, nggak perlu mau ke malaysia.

gidong said...

over ........ tul tul over ....

ArnabGumuk said...

gidong - alala..ketara btul ko jeles kan?kesian jugak bah..bah jan la ko OVER2 sedih sana..pas kawin nnti ko bawak la si tompok tu pi sana aa..siok..tp jan la ko terOVER2 excited plak..huhuhuuh

Atui Dtabasan said...

IMHAR HMD!!!!!!!!!!
Salam........
terkejut jumpa blog ni Apa khabar?