Friday, 6 February 2009

Farewell Dinner Kawan

Last friday, aku n dua lagi geng keras kena jemput kwn utk ke majlis perpisahannya.Dress code dia cakap casual.so kami tiga decided mau pki tshirt berkolar n jeans ja la.tau2 dua2 kwn aku tu pedajal aku,yg si Gg nya pki baju ala nusantara n Mael plak ala Pinoy..kurang asam.memburukkan keadaan bila smpi venue, bukan pun casual party..rata2 pakai baju batik indon..aduhhh malu jugak la..sekurang2 nya Gg n Mael pki proper sket.Tp lantak la..aku tebalkan ja muka demi mau makan free..hahahah..



yg sebelah kanan tu yg mau balik Jakarta..nda plak kami tau dia pandai karaoke..hehe hidden talent kunu'


Rata2 pki batik kan??klu la aku tau buli pki batik..mmg berabis la aku melaram pki batik indon yg aku beli tahun lepas tu..bila lagi kan?hahahha



Ini buffetnya..mmg sedaaaaaaaaap.



Ikan goreng dgn kerabu mangga..mcm masakan thai la pulak..hehe



Satay Ayam..wajib ba ni



Daging masak apa..aku pun nda tau..tp sedap juga



Cuba teka apa ni??hehe..tempe gorang ba ni..biar pun pedas..tp sngt sedap..yum yum



Sambal Cabe..nda pun aku try..tp nampak cam sedap la.



Kerupuk



Kuih Kusui/Kaswi



Popiah tu mmg sedap intinya..pastu puff pastry tu ingatkan intinya pastry cream or fresh cream, tau2 tuna mayo plak..hmmm first time makan choux pastry inti savoury..but not bad jugakla.



Puding apa aku pun nda tau..susah aku mau agak.



ini ja la aku makan malam tu..(mmm kamu pecaya ka??heheh)

Balik ja dr event ni trus kami tiga2 tringat time di Jakarta last year. Memang terasa btul mcm ko di indon ja bah..bah apa nda, rata2 cakap indon sana..rindu plak mau pi jakarta..ujung tahun ni la pi lagi kali..hahaha..itu pun klu duit mahsyuk la..ok la..BAI!

-ArnabGumuk-


8 comments:

Hairie Otai said...

uuu.. diet ka tu

ArnabGumuk said...

hairie - yup..diet untuk jadi gemuk!!wink!wink!

Josh said...

Aik ? tak best la takde gambar Arnab.

Diet untuk gemuk? GIVE ME FIVE!

ArnabGumuk said...

josh - besok aku post gambar arnab bebanyak k!

:: NbC :: said...

laparnya nengok foods ni..
kerabu mangga tu paling menyayat hati.. hehehe

ArnabGumuk said...

pinky - itu baru nengok..ko tak try lagi..klu ko try..hmmmmmmmmm..

mzn said...

lapar trus tingu makanan dlm blog ko ni...trus teringat ikan kerabu mangga di Tam Nak Thai tu...nyam-nyam-nyam...

ArnabGumuk said...

makde - alaa..Tam Nak Thai tu ja lagi yg aku blum try tau..mau pi sana la nanti.