Thursday, 13 November 2008

Nda da kamera masa di KL...

Memang sangat enjoy la trip aku yg baru2 ni, selain drpd dpt bercuti dgn geng keras, geng2 aku sana pun hampir hari2 entertain aku jenjalan dKL..kami pi Ikea la, pi William la (Shah's Ramblings), pi Putrajaya la, pi Pavillion la (Shah's Ramblings), pi Petaling Street la, pi sana la, pi sini la...tp yang SODIHnya aku nda da kamera..paling2 cam hp 2mp ja..but guess what??..bila aku upload pic2 yg aku snap antam2 ja time dsana tu, cantik plak hasilnya (setelah di edit sikit2 la)..nah kamu tinguk la aa..



View dr bilik aku Cititel Express ..time ni mau ujan..



Santik jugak la kan



Ini la 1st time aku pi KL view dia gini clear..selalu penuh dgn jerebu ja manjang



Trus aku pandai2 kasi frame guna photo edit hp..hahahaha



Cuba teka Kenko ni tmpt apa??



FISH SPA..hehehe..masa mula2 kasi masuk kaki dlm pool ni..trus kena kerumun dek ikan kecil2..aalalalala punya la geli..tp pas few minutes..ok sudah..kamu tau juga kan kebaikan fish spa ni?nda payah la aku xplain sini.



pas try ikan kecil, aku n kawan aku tu gi try yg besar skit..sekali kasi masuk kaki..berabis tul aku ketawa ba..smpi urg putih yg tengah berspa time tu pun tinguuk ja sma aku..hehe...yg ini yg paling geli aku rasa..mau dekat 5minit jugala aku ketawaaaaaaaaaaaaaaaaa ja bila ikan2 tu brenang2 bawah tapak kaki..so kepada mereka yg ingin mencuba tu..pi la sendiri aa..di Pavillion..mmg fresh trus kaki pas spa ni..



ini shot dlm LRT..sepanjang aku sana,Monorail n LRT la main transportation aku..nda mau kasi susah kawan ba (kunun!!)..lgpun kamu tau la KL tu kan...dia punya traffic jam tu kdg2 nda masuk akal..namun apa yg kurreng bila naik public transportation ni bila sudah tlampau ramai urg masuk skaligus..nah!!!merasa la aku cium bau perfume organik..mau pingsan aku ba time tu..kamu tinguk babu yg dlm pic tu..dia pun mengomplen kan??heheheh



Eh??ini rumah sepa aa??sepa dapat teka??garang btul jugak feature wall rumah ni kan??tp overall rumah ni mmg cantik!!ala d ala Bali..or should i say NUSANTARA??hehe..klu la aku ada rumah sendiri kan siokk...memasaaaaaaak ja kerja aku hari2 n panggil sedara mara n kwn2 dtg makan!!hahaha

bah itu ja la nukilan aku buat hari ni..Sampai Ketemu Lagi Ya..Kapan??Aku juga nggak tau kapan!!Kain Kapan aku tau la..hahaha..duuuuuuuuu

-ArnabGumuk-

16 comments:

gidong said...

Dunia tebalik dah ko ni gumuk, org makan ikan lah bukan ikan makan org wakakakaka

ArnabGumuk said...

ikan tu makan kulit2 mati bah!!..bagus utk kesihatan kulit..ko try la..siooooook!!haha

:: NbC :: said...

sebelah mata pon da boleh teka umah sape tu.. hehehhehe

ada adiah ke..? hehe

Khapeace Khalead said...

huhuhu, nak try sekali, tapi nak guna anak ikan, huhuhuhuhu

wahaza extra said...

Aku letak kaki aku dalam spa tu, ikan tu siap lari melompat keluar tak nak mati bunuh diri; Imaginelah kenapa.

Cantik jugak view dari cititel midvalley tu..

ArnabGumuk said...

pinky - ye ke boleh teka??sah2 ko tetamu frequent rumah tu kan??hehe..ada hadiah..tp aku rasa gerenti ko tak nak punya..

khapeace - pi la try, tak mahal rm38 je utk 30min.(pasni harus aku mintak komisen dr kenko pasal tolong promote tmpt drg kan?)

wahaza xtra - ayoooooo statement..bukan citiel midvalley la..itu hotel org2 kaya mcm ko..CITITEL EXPRESS..3star yg mcm 4star hotel...berbaloi sngt duk kat hotel tu....ikan tu melompat nak bunuh diri??hmm pelik tu..tak dpt aku nak imagine..

XiGorX said...

sian si gidong..dia org kampung bah nda tau tu FISH SPA....jan kasi malu dia Hamp....huhuhu

ArnabGumuk said...

mesh - tu la bah..padahal kan konsep fish spa tu asal dr kampung juga..ada tu d ranau..lagi murah..rm5 ja satu jam..tp lagi besar la ikan dia..

budleee said...

haha rumah abg bear dan shah :D

ArnabGumuk said...

budlee - yay!!!ko memang teror!!hadiah dia aku rasa ko tak nak tu..so bg ucapan je la..TAHNIAH!!hehehe

Shah said...

Laaa rumah sapa ye tu? Memang cam familair aje - especially basikal yang dah berhabuk tebal satu inci tu hehehe

ArnabGumuk said...

shah - ada beskal ke??owh!!yg untuk 'sexercise' tu..hehehe..

kami said...

Beso nyer ikan2 tu..takut lak KAMI nak masuk kan kaki dlm ayo tu. Gumuk kalau dah dlm lrt atau mana2 transport awam tu, biase ler bau2an. dah tak guna pakai perfume mahal.ha! Tu rmh ko ker Gumuk. memang cantik

ArnabGumuk said...

kami - betul tu..tp kalau yg telalu menusuk ke kalbu tu yg aku tak tahan..bukan rumah aku la..i wish i can afford to have that type of hse..
ikan tu ko kena try dulu..cemana ni??tak cuba lagi dah ngalah??

:: NbC :: said...

wah ada adiah eh..?

eleh mcm tammo bg je.. hehhee

ArnabGumuk said...

pinky - nak bagi..tp takut ko larik plak..huhuh..eh apesal aku tak leh nak link ko yek??kedekut tul kat blog dia!!