Thursday, 27 November 2008

Assalamualaikum...

Sori la mau dekat seminggu sudah baru meng update blog ku ini..bukannya apa, nda da perkara yg menarik mau d critakan..lagipun entry2 aku sebelum ni kebanyakannya cut n paste ja..so mau kurangkan entry2 gitu unless mmg betul2 perlu di kongsi bersama.

Dua hari lepas aku sibuk catering..biasanya aku cam ni la, sehari sebelum event lagi mmg kratai2 sudah pi membeli brg2..penat memang penat tp hasilnya berbaloi..bukan senang mau jadi senang kan?? catering request tu datangnya dari kawan lama yg mau celebrate birthday nya yg jatuh pada 26th Nov..tp dia awalkan sehari..siapa dia tu nda penting, yg aku mau kasi cerita sini pasal menu yg dia order..

Ini tahun ketiga berturut2 sudah dia minta aku masak utk bdaynya, so kira my loyal customer la ni..dan seperti biasa dlm menu dia tu mesti ada beef ball n mini cheese skewer..yang SODIHnya..pic2 yg aku snap malam tu amat la menyedihkan...mmg la aku tau kita ni nda buli harap sngt cam hp kan, tp selalu klu di edit2 ok jg hasilnya..cuma kali ni nda seperti yg di harapkan..bah kamu paksa2 la enjoy tinguk pic2 ni aa..berabis sudah aku edit ni..huhuh

MENU

Seafood Fried Vermicelli Noodle
xxx
Chicken Boxing
xxx
Beef Ball with Homemade BBQ sauce
xxx
Steamed Chicken Cocktail
xxx
Pineapple, Red Capsicum n Cheese Mini Skewer
xxx
Homemade Fruit Cake



Buffet counter yg nda la se grand caterer yg sdh established.



Seafood Fried Vermicelli Noodle



Chicken Boxing



Beef Ball with Homemade BBQ sauce


Pineapple, red capsicum & cheese mini skewer


Pic2 yg lain tu mmg nda buli di selamatkan cuz tlampau tinggi noise dia..event habis kira2 kul 12am..ya la..start pun kul 9.30pm kan..smpi rumah kul 2 pg..pastu bukan buli tidur terus..barang2 tu terpaksa cuci..hmm..penat yg amat..tp semuanya tu hilang bila dpt payment dan teringat compliment orang thdp masakan aku tu..

Ini yg buat aku enjoy freelance catering ni..birapun penat..tp hasilnya berbaloi..dan yg paling bikin hilang penat tu bila ko nampak org enjoy makan masakan ko..nda perlu pun mau jumpa aku n cakap 'eh sedap oh ko masak'...nampak seja menambah dua kali tu sudah cukup puas hati..dan yg best lagi freelance catering ni semua kerja aku buat..aku la bos..aku la kuli..dapat payment..makan sendiri2..heheheh

hmm..bah begitu la cerita aku kali ni..klu ada yg best2 lagi berlaku dlm masa terdekat ni..aku crita sma kamu ya..palap kaam!!

-ArnabGumuk-

14 comments:

Josh said...

Sedaaapnyerrrrr chicken boxing tu...

Erm... Christmas ni Josh nak cater, boleh tolong masakkan??

for 150 packs.

Hairie Otai said...

menarik gak menu2 tu.. buat sendiri menda2 tu.. hebaat2..
Kalo kitorg turun sabah lagi bule le order.. chicken boxing tu menarik ya amat...

Khapeace Khalead said...

wah, sedapnyer, nyum nyum nyum

ArnabGumuk said...

josh - nmpk je sedap..tp mlm tu yg paling dpt pujian ialah meat ball n skewer..drg ckp meat ball tu cook to perfection n sauce sdp..skewer tu plak, combination nenas,lada benggala n cheddar cheese tu mmg sesuai!!...nak cater aku??boleh..air ticket n lodging kat sana ko tanggung k!!hehehe

Hairie Otai - a'ah bro buat sendiri..tak la hebat mana pun..biasa2 je..dtg la lagi ke kk..bukan stakat chicken boxing..chicken kick boxing pun aku boleh buat!!hahaha

khapeace - mmg la nyum2..tp perut,lemak n BMI pun nyum2 gak!!fattening food!!hehehe..well..org order aku masak je la!!

Amin I.Lastar said...

Meat ball tu memang the king of the dishes that night. berballs-balls aku telan (sampai lost count)
fruit cake was baked to the perfection, 12 slices aku telan! cheese skewer pun begitu jugak. cuma missing that night 'salmon rose'... mungkin small party boleh la kan... ni promote ni!!!

ArnabGumuk said...

Amin - TQ TQ...makasih kerana puji2 an tu..aku ni dah asal2 kembang makin menjadi kembang la gamaknya..hehehe..nak buat correction sket ..the cake was actually 'STEAMED' to perfection..selama 4jam..1pagi kukus smpi la kul 5pg..huhuh..pasal tu dia lebih moist cuz method of cooking tu yg buat dia lagi umph!!a'ah..salmon rose takde..tp klu ada..melambung la bil tu amin!!hehehe

gidong said...

Walaikumsalam ja lah .... ntah bila tu makanan kana antar tmpt sa huhu

ArnabGumuk said...

gidong - buli bah kalau ko request catering..aku hantar la..

awieworld said...

huh hebat...menarik nie...harus cuba...(KK early next year)

chayok chayok

ArnabGumuk said...

awieworld - nak datang kk ker??bagus2..ajak ramai2 kwn yg lain..korang gegarkan kk!!hehehe

wahaza extra said...

Chicken boxing; Lovely - Dah lama tak makan benda tu...wow Josh 150 packs?
Bila nak datang Semenanjung lagi; bolehlah buat freelance cross the sea;

ArnabGumuk said...

wahaza - nex year dtg lg..ada hal nak di urus..so masa tu korang order la aku masak yek.tak yah lagi kita gi william!!hehehe

Amin I.Lastar said...

HAPPY BIRTHDAY IN ADVANCE.HOPE YOU WILL HAVE A FANTASTICO PARTY IN JAKARTA. DONT FORGET TO POST GAMBAR & CRITA2 MENARIK YA. CANT WAIT!!!

ArnabGumuk said...

amin - yes i wll bro..aku pun tak sabar nak habiskan duit kat sana..heheheh