Saturday, 11 October 2008

Empat Segi???

Time final week posa aritu kami 3 jejaka pingitan plan sungkai di promenade, tp kwn ku sorang tu tlupa buat reservation awal..jd melepas la buka posa sana tahun ni..Buffet Sungkai Promenade by far bg aku adalah yg paling worthy utk di serang berbanding buffet2 dr hotel lain..the price is quite affordable yet the selection of foods are very wide..puas hati la makan..Pun begitu, as i said earlier, kempunan kami sungkai sana n we end up having sungkai at The Square, Novotel, 1Borneo.(1borneo lagi kan..huhuhuh..bnyk peristiwa gumbira sini..hahaha)

Mula2 agak ragu2 juga la mau sungkai sana..mimang la kami aware yg novotel tu quite luxurious hotel, tp kami ingat dorang nda berapa concentrate on da cuisine..sekali kami masuk restaurant dia..wow!!!!kuar2 lif ja, trus impressed kami bah (ko tau la bah urg kampung,sakai tinguk modern design hehehehe)..mmg inviting btul n restaurant punya layout n interior design pun very up to date..nah kamu tinguk sendiri la aa..

Kuar2 dr lif ini la yg kamu akan nampak


Aku dan Gg..si Mael tgh ambil pic..view dr sini mimang cantik


Non-smoking area


Smoking Area..My place!!hehehehehe


Appetizer buffet line. The very first part yg aku akan round!!!Mau tinguk apa yg paling mahal drg buli offer kan.No fresh crustacean mcm di shang la, tp ada smoked salmon or mackerel pun sudah memadai.


Klu aku makan buffet, appetizer la jadi gilaan aku..hahaha..yum2


Turkey ham with cheese filling, coral lettuce, rocket salad and alfalfa sprout..pastu sblm makan drizzle with some olive oil and crsuhed black pepper..HEAVEN!!!!


Setting buffet line rest ni mmg cantik, cuma aku ja nda pandai snap good shot.



Selain dr tu, yg aku suka lg pasal buffet sini..every dish drg present in a small portion or one bite size from appetizers to desserts..main course pun drg letak dlm small cute wooden pot with lid..(mampos la org kitchen refill..haha)..its like having a big cocktail event that serve variety selection of hors d'oeuvre..mungkin this type of buffet line is in nowadays, or maybe im way too late to notice the changes!!hehehe

We can also request 5 types of quite expensive a la carte dish(best kan kan kan)..dorang buat display di counter and we just point at it and they will cook it a la minute for us..ada beef tenderloin with jus and scallop potato (fav kami 3), grilled salmon steak with accompaniments (not bad but not good enuf), grilled lamb cutlet with acc (nda sempat try cuz im bloated), panfried scallop with acc (with sambal sauce..mmm bad combination) and fettucini carbonara (aku nda try cuz buli buat sendiri drumah..hehehe)...too bad i forgot to take photo of all the dishes we ate..ya la, tebarus sudah kan..trus momom ja...nda sudah ingat lain..

We end the sungkai event at around 8ish..pastu mcm besa pi round2 1borneo..i bought 2pcs 50% discount Quicksilver's thsirt..itu la baju raya aku..raya tahun ni mimang sibuk la ba..nda da masa shopping2 baju raya..biskut pun berapa jenis ja sempat buat..tp alhamdulillah cukup juga stock utk seminggu raya..

Oh ya..klu kamu perasan rata2 bloggers ucap slamat hari raya n letak beberapa pic raya time raya aritu kan..aku ja yg nda buat gitu..so di kesempatan ini...ArnabGumuk ingin menyusun 10 jari ke atas mereka yg berkenaan dia atas keterlanjuran kata dan gerak laku selama mengenali aku...AMPUN MAAF ZAHIR DAN BATIN buat semua!!!

SELAMAT HARI RAYA EIDULFITRI ikhlas dari -ArnabGumuk-

p/s pic2 raya aku ada di cam abg aku yg kini berada di brunei..huhuh..tgh menunggu dia email aku..for the time being, aku akan post apa2 yg ada dlm simpanan ja la dulu..

2 comments:

Hairie Otai said...

Memang meletop settingnye... bape le agak harganya itu... ermmmm

ArnabGumuk said...

heheheh...setelah dihitung kira..sorang rm50...itu pun after using discount card..tp mmg berbaloi la bg aku..ambience and the food..they really compliment each other..