Thursday, 16 October 2008

It Is In Forgiving That We Are Frogiven



Started with Sepet i have not stop digging Yasmin Ahmad's movies. To me she really brought up new level to Malaysian movie in the eyes of the world. Every movie she produced reflects the real scenario happen here in Malaysia n she presented it very well. Im so proud of her and her movies. Among all her movies, my fav one is Gubra..the title itself very catchy..and the story line is marvellous..believe it or not, i've seen it 10times!! and my fav script is when Temah wanted to learn Quran from Mas. She asked Mas how much is the fee and then Mas answered ..'Eh apa ni? tak belajar lagi dah tanya pasal bayaran..belajar dulu, kalau ada?....bayar, kalau tak da?....tak pe..' and the way Mas express it very soothing..sejukkkkkkkkkk hati aku dengar..hehe

Anyway, post kalini pasal Muallaf bah...punyala nda sabar aku mau tinguk..too bad this movie will be release in Singapore first..u wanna know why?? go read http://yasminthestoryteller.blogspot.com/2008/10/what-singaporeans-will-see.html
Dari poster nya pun sngt cantik biarpun aku agak sedikit konpius (cara amani pki tudung tu mcm sister plak kan??) tp aku pasti initpati wayang ni sngt padat dan syiok!!!!!!!

Bah kita nantikan la kemunculan movie ni di pawagam2 berhampiran tempat anda aa..

Sampai Ketemu Lagi Ya...
-ArnabGumuk-

5 comments:

XiGorX said...

ya bah..cam sister pun ada juga...bah, kalau best ko kestau aku, nanti aku pun pi la kunun tingu...

Hairie Otai said...

ya ka.. best ka citer tu bah?

ArnabGumuk said...

xigorx - yasmin ahmad's nda pernah menghampakan..even klu buat iklan pun selalu meletup..

hairie otai - belum release sini lagi yung..tp aku pasti mesti kontroversi jugak movie yasmin kali ni..tunggu!!!!!!

Shah said...

Kena gi nengok cite ni nanti...

ArnabGumuk said...

yup..itu cerita harus tonton tu..