Tuesday, 28 October 2008

Kebangasan Sudah!!

Assalamualaikum semuaaaaaaaaaaa.. (cheh..mcm ramai ja kenon urg tinguk blog aku ni kan..hehehe)...setelah sekian lama..baru la ada masa mau post pic2 aku time raya tu..jan la tnya kenapa aku gini betebiat aa..malas aku mo explain sini..Anyway..feast ur eyes with the pics (mcm pernah ku dengar ayat2 ni kan?tp dmana ya??hehe lantak la!!)


ikut jam ; ketupat, sumbui2, biskut2, rendang, ayam masak merah, lamb stew, mushroom soup n atas sekali sebelah kiri tu ialah laksa penang..(hmm tais liur plak aku tinguk pic tu tau!!)



Family sebelah mama aku yg paling awal serbu rumah kami raya pertama tu..




anak2 buah n sepupu sepapat yg sebelah bapak plak menyusul kemudian...



Another crowd yg menyerbu kami haritu..



clockwise..aku&dee, aku&makde, aku&katarina n aku&tini



kamu tinguk mata nofal tu bah!!alalala..pastu baby pinoy ni plak bikin gergitan!!hahaha



kesiokan la drg makde, maksu, imah n ani tinguk frame pic ni kan??



katarina, salmi, kilul, MAKSU n aku..u guess urself la which one is which..



kanan atas..Pak Lang&Family, kanan bawah...Pak Long&Family,kiri....PakDe&Family.Sebernarnya ada tiga lagi kluarga patut bergambar sekali tp masing2 punya agenda sendiri mlm tu.



snap!snap!snap!..ni la sandi klu keluarga besar..time2 gambar gini mimang payah tul mau kumpul.


Jan kamu hiran aa tinguk frame2 aku ni tukar2..baru2 belajar mau guna photoscape tu..actly aritu ada kwn mau ajar bah..and kunun2 mau uprgrade terus blog ni..tp smpi skrg senyap..bila tanya, mcm2 jawaban dia..malas la aku..klu urg dulu2 cakap hendak seribu daya..tak hendak BERJUTA la dalihnya kan??ba nda pa la ba..belajar sendiri ja pelan2..duuuuuuuuuuuuu!!!

-ArnabGumuk-

15 comments:

Hairie Otai said...

wah..meriahnye dgn family yg besau... aku takle bape paham ko tulis apa tu bah.. tapi enjoy saja la tgk blog ko ni... raya pun mau habis sudah.. baru nk post entry ke... he he he tapi kire menarik gak le pic2 tu sume...

ArnabGumuk said...

tu la bah..kelewatan sudah kan aku post..tu yg entry tu aku tulis Kebangasan Sudah..maksudnya event dah lama buat tp nak dekat habis syawal baru ada masa nak post..mmm part mana yg ko nda faham tu aa boss??cuba ko ksitau dulu..nanti aku ajar ko la..hehehe

Beruang Madu said...

Hahahaha sebenarnya Abg Bear pun tak faham yg Ham tulis tu tapi macam Ham cakap lah tengok gambar jer lah... hmmm... meriah jugak raya kat sana. Ham nampak segak ngan baju melayu tu lah

orangrawa said...

AG...you look better kalau tak pakai spek!!

ArnabGumuk said...

beruang madu - tak pe la bang..sooner or later abg paham le tuh..rajin2 je belek blog ni n tanya perkataan mana yg tak paham yek!!hehehe

orangrawa - arghhhhhhhhhhhhhhh tidak!!ko org ke 200 yg cakap aku ok tak pki spek..tak guna punya England Optical..dorang yg suruh aku pki spek..besok aku bakar kedai dorang!!hehehehe

Josh said...

Ooooo... meriahnyer! Tak pelawa kita pun... hehehe

Makanan-makanan yang mewah tu Arnabgumuk yang masak ke?

ArnabGumuk said...

josh - harussssssss!!!hehehe..cemana nak pelawa ko klu ko nun jauh di seberang laut china selatan!!!

XiGorX said...

aku org ke 201 cakap ni...eemm..you look better without your glasses la hump....hehehe

ArnabGumuk said...

xigorx - ya la ya la..aku buang sudah spek tu..skrg aku pki sunglass!!hahhaha

Khapeace Khalead said...

Sajer nak meyibuk ;)

ArnabGumuk said...

khapeace khalead - mula2 memangla ko nak menyibuk je..lama2 ketagih ko tu nak tengok blog aku hari2..hahaha

Khapeace Khalead said...

Huhuhu, ketagih tu mcm ketagih ketamin tak, kalau yek, tak mo datang la.Huhuhu. Nak mintak kebenaran add hang untuk list friends saya, boleh:)

ArnabGumuk said...

ketamin??apa kejadah tu??add je la..

mzn said...

wah post kali ni mendapat banyak sambutan nampak...anyway thx post muka i montel tapi jelita dlm ur blog haha

ArnabGumuk said...

mzn - tu la bah..aku pun heran..mungkin durang excited tinguk family kita ramai2 tu..tlampau mau concentrate ambil pic amoi lawa2 tmasuk makde,aku langusng nda ingat mau ambil pic2 durang lelaki2 sana belakang bah...haha..mau kasi laku skit ni blog..itu la tricknyaa..